Ondernemen

Al op 16-jarige leeftijd begon de interesse in ondernemen te groeien. Na enkele jaren lang reeds kennis gemaakt te hebben met computers, informatica en telecommunicatie, begon in die tijd internet in de huiskamers toegankelijk te worden. Ik spreek dan nog over een 56K modem die je telefoonlijn bezet hield als je online wilde gaan. De technologieën van toen, in volle expansie en hét beeld op de toekomst passioneerde mij enorm! Ik was er dagdagelijks mee bezig, en volgde een humaniora opleiding met de focus op economie en informatica. Ik wist toen al heel goed dat mijn toekomst in dezelfde lijn lag.

Na jarenlange expertise, en handel te drijven op kleine schaal via de onderneming van mijn stiefvader, werd in februari 2004 IWO Group bvba boven de doopvont gehouden. De start van een verhaal dat waarschijnlijk mijn hele leven zou beïnvloeden.

Bij de start van de onderneming, en tijdens de eerste jaren, lag de focus vooral op webhosting, webdesign en domeinnamen. Ik gebruikte de expertise die ik in de jaren vooraf had geleerd om oplossingen aan kleine klanten, meestal zelfs particulieren, aan te bieden. De onderneming legde een hele weg af, maar groeide jaar na jaar. Uiteraard is het niet gebleven bij webhosting alleen. De missie was duidelijk: klare taal spreken met de klant, en op basis van diens behoefte steeds de gepaste oplossing kunnen bieden, hoe groot of hoe klein het project ook moge zijn. De focus lag daarom al snel op datacenter services, colocation en network provisioning, server and service outsourcing, custom development of applications, en consultancy allerlei.

Eind 2010 vormde ik de onderneming om tot Accompan.E. De filosofie, die uit de naam kan gehaald worden, is de samenhang van verschillende subprojecten, sinds 2011 op te markt gebracht onder hun eigen label met een internationaal karakter. Zo vindt je bijvoorbeeld de webhostingdiensten vandaag terug bij Hosthese en gebeurt onze communicatie vanaf nu steeds in 3 talen om een breder publiek aan te spreken. In de zomer van 2011 maakte de onderneming de stap naar een eigen kantroorruimte. Niets kan verdere groei nu nog tegenhouden. Vandaag is Accompan.E capabel om kleine tot middelgrote ondernemingen te dienen, zich te profileren op de markt en zich op niveau van service te differentiëren van de concurrentie.

U kan bij Accompan.E terecht voor onder meer:

  • uitwerken/opzetten en optimaliseren van datanetwerken, LAN, WAN, Wifi, VPN
  • opzet en beheer van services voor Windows en Linux omgevingen
  • verkoop en verhuur van servers op maat
  • server maintenance
  • data migratie en backup oplossingen
  • ontwikkeling van bedrijfsapplicaties als SaaS solution
  • webdevelopment in een LAMP omgeving
  • diverse ondersteuningen voor eindgebruikers
  • IT, telecom en e-marketing consultancy allerlei

Zoals u ziet is Accompan.E een zeer veelzijdige onderneming. In deze lijst ontbreken vast nog een aantal dingen die we in het verleden reeds gerealiseerd hebben voor de klanten. Heeft u vragen, of zoekt u een valabele partner voor uw ICT-omgeving, aarzel dan niet met ons contact op te nemen.

© Thomas Geeraerts 2009-2017

Add me on Facebook
Follow Me on Twitter
Subscribe to Feed