Een op drie jongeren vindt Facebook ‘niet meer leuk’

comments Comments Off on Een op drie jongeren vindt Facebook ‘niet meer leuk’ - Bron: hln.be

Een kwart van de 18- tot 29-jarigen zegt sociale netwerksites als ‘Facebook’ en ‘Twitter’ minder te gebruiken dan in het begin. Een derde vindt het gewoon niet meer leuk. Toch hoeft dat niet meteen het einde te betekenen: 37 procent gebruikt sociale netwerksites net méér dan vroeger. Dat blijkt uit een bevraging van technologisch onderzoekscentrum Gartner bij 6.295 personen tussen 13 en 74 jaar. Hen werd gevraagd hun mening en gebruiksgewoonten van sociale media te delen.

Privacy

Wie de socialenetwerksites minder gebruikt, doet dat in de eerste plaats uit bezorgdheid om privacy, iets waar Facebook slecht scoort of toch althans de perceptie tegen heeft. Jongeren (22 procent) zitten daar minder mee in dan ouderen (33 procent). Een op drie vindt het niet meer leuk, wat kan wijzen op een zekere moeheid bij de early adopters.

Meer versus minder

Toch zijn er nog altijd meer jongeren die de sociale media meer en meer gebruiken (37 procent) in plaats van minder en minder (24 procent). In ‘volwassen’ landen, landen waar sociale media beter ingeburgerd is, gebruiken zelfs 40 procent de sociale netwerken meer dan in het begin, 40 procent evenveel en 20 procent minder.

Grenzen testen

De onderzoekers wijzen erop dat sociale media gaan moeten opletten en lessen trekken uit Facebook ‘dat voortdurend de grenzen test van het geduld en tolerantie van de consument op zoek naar meer opbren

Het lijkt niet ondenkbaar dat Facebook daarvoor gestraft zal worden op lange termijn. Willen de sociale netwerken hun bezoekers houden dan zullen ze moeten diversifiëren.

Het lijkt er ook op dat in de samenleving een nieuwe kloof zal ontstaan: zij die Facebook gebruiken en zij die het niet of sporadisch gebruiken. (via)Gerelateerde Berichten

© Thomas Geeraerts 2009-2017

Add me on Facebook
Follow Me on Twitter
Subscribe to Feed