Regering nodig die grondige hervormingen doorvoert

comments Comments Off on Regering nodig die grondige hervormingen doorvoert - Bron: openvld.be

De Croo PersmededelingOns land heeft nood aan een ambitieuze en krachtdadige regering die belangrijke hervormingen doorvoert. Dat is de duidelijke boodschap die Alexander De Croo donderdag heeft overgemaakt aan informateur Bart De Wever. “Om de begroting gezond te maken, moet de volgende regering werk maken van échte besparingen,” onderstreept De Croo. “Open Vld verzet zich tegen de gemakkelijke weg van de belastingverhogingen zoals een vermogensbelasting of extra belastingen op het spaargeld van de mensen. Bovendien kijkt de politiek bij die besparingen best eerst naar zichzelf. Daarom moet de Senaat worden afgeschaft en doet de volgende regering het best zonder staatssecretarissen.”

Voor De Croo is het zonneklaar dat de Vlaming een grondige staatshervorming wil. “Voor de start van de volgende regering moet er daarom een akkoord zijn over BHV en de staatshervorming. Dat betekent dat we weg moeten van het zakgeldfederalisme en de deelstaten zelf financiële verantwoordelijkheid geven. Die fiscale autonomie betekent onder meer de regionalisering van de vennootschapsbelasting.”

Ook op sociaal-economisch moet de volgende regering ambitieuze hervormingen doorvoeren, vindt Alexander De Croo. “Bijvoorbeeld in onze arbeidsmarkt en op het vlak van pensioenen. Zo moet het brugpensioen uitdoven, de loonkosthandicap worden weggewerkt en er een sterke activering van werkzoekenden komen.”

“Wij zijn zeer duidelijk over wat we willen en wat nodig is voor een krachtdadige regering die ons land terug in beweging brengt. We leggen de lat hoog, want ons land heeft die hervormingen nodig,” besluit Alexander De Croo.Gerelateerde Berichten

© Thomas Geeraerts 2009-2017

Add me on Facebook
Follow Me on Twitter
Subscribe to Feed