Jong VLD ongerust over verkiezingsoverwinning nationalisten en Franstalige socialisten

comments Comments Off on Jong VLD ongerust over verkiezingsoverwinning nationalisten en Franstalige socialisten - Bron: jongvld.be

JongVLDJong VLD is ongerust over de klinkende verkiezingsoverwinning die de nationalisten en Franstalige socialisten vandaag boeken. De resultaten laten duidelijk zien dat ons land bij deze verkiezingen gekozen heeft voor nationalistische en socialistische recepten. De triomf van N-VA is bijzonder groot, en daar wil Jong VLD hen voor feliciteren. Maar waarvoor kiest Vlaanderen nu eigenlijk? Wie weet wat N-VA wil doen buiten communautaire discussies? Waar is hun sociaal-economische visie? Wat is hun antwoord op de echte uitdagingen waarmee onze samenleving vandaag geconfronteerd wordt? Jong VLD vreest dat door de verkiezingsuitslag van vandaag de dringende hervormingen die nodig zijn om onze maatschappij vooruit te krijgen zeker niet dichterbij zijn.

Zeker ook verontrustend is de verkiezingsoverwinning van de PS in Wallonië. Jong VLD hoopt dat de ouderwetse visie van de PS op onze economie en onze sociale zekerheid niet als gevolg heeft dat onze begroting verder ontspoort en onze toekomstig welvaart meer bedreigd wordt.

Voorzitter Philippe De Backer: “Jong VLD vreest dat ons land opnieuw een conservatieve vakbondsregering krijgt, die ofwel kiest voor het status quo, ofwel voor oplossingen die de rekening doorschuiven naar de volgende generaties. Jong VLD is er van overtuigd dat ons land en onze maatschappij na vandaag nog meer nood heeft aan liberale oplossingen en een liberale partij.”

Voor onze moederpartij is het resultaat minder positief. Wel is duidelijk dat de kiezer vandaag niet massaal voor het liberalisme heeft gekozen. Daarom lijkt het voor Jong VLD logisch dat Open VLD kiest voor de oppositie. Een oppositiekuur kan de partij de kans geven de inhoudelijke vernieuwing en verjonging verder te zetten en een maatschappelijk project uit te werken dat kiest voor vooruitgang. Ons land heeft dringend nood aan liberale oplossingen en Jong VLD wil haar moederpartij ten volle bijstaan om deze aan de maatschappij te bieden.

Voorzitter Philippe De Backer: “Jong VLD is benieuwd welke oplossingen nationalisten en socialisten voor de sociaal-economische problemen op tafel zullen leggen en welk toekomstperspectief zij bieden aan de volgende generaties…Gerelateerde Berichten

© Thomas Geeraerts 2009-2017

Add me on Facebook
Follow Me on Twitter
Subscribe to Feed