Open Vld stelt Ambitie 2020 voor

comments Comments Off on Open Vld stelt Ambitie 2020 voor - Bron: openvld.be

Ambitie 2020Alexander De Croo, Guy Vanhengel en Gwendolyn Rutten stelden afgelopen vrijdag het programma van Open Vld voor. Centraal in het programma staat Ambitie 2020, een toekomststrategie met tien concrete doelstellingen die ons land opnieuw aan de kop van het Europese peloton moeten brengen. Aan deze langetermijnvisie koppelt Open Vld een duidelijk en becijferd actieplan voor de volgende jaren. Ons land beschikt volgens Open Vld over de troeven om een welvarend land met een open samenleving te zijn en te blijven. We moeten alleen de moed hebben om onze structurele problemen aan te pakken. Open Vld komt met een duidelijke visie. In ons programma schuiven we tien zeer concrete doelstellingen naar voor. We geven aan waar ons land moet staan binnen tien jaar.

Ambitie 2020 bevat geen holle slogans, maar stuk voor stuk concrete en ambitieuze doelstellingen. Ze getuigen van een langetermijnstrategie voor ons land. Want dat is wat we nodig hebben: politici die voorbij de waan van de dag kijken en een visie op de toekomst hebben.

Maar er is meer. Open Vld zegt niet alleen waar we naar toe moeten, we zeggen ook hoe we dat gaan doen. Met zeer concrete voorstellen en een duidelijk becijferd plan. Dat is nodig om de begroting tegen 2015 in evenwicht te brengen.

Voor Open Vld is dit de inzet van deze verkiezingen: hoe gaan we onze begroting gezond maken en dus een sterk fundament bouwen om onze welvaart veilig te stellen? Want daar gaat het om: zorgen dat ook de generaties na ons van een zelfde welvaartspeil kunnen genieten dan wij. Dat ook zij degelijke pensioenen hebben, kunnen rekenen op een werkloosheidsuitkering als ze hun job verliezen, mensen met een handicap een invaliditeitsuitkering krijgen en we leeflonen hebben die mensen uit de armoede houden. Kortom: dat ook zij kunnen rekenen op een sterke sociale zekerheid.

Lees Ambitie 2020, de toekomststrategie met tien concrete doelstellingen (PDF):Gerelateerde Berichten

© Thomas Geeraerts 2009-2017

Add me on Facebook
Follow Me on Twitter
Subscribe to Feed